جلسه نقد و بررسی مجموعه «کلمات آسمانی اند»

چهارشنبه, 01 آذر 1402 122

به همت کانون ادبی و همکاری انجمن علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی مدیریت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه خلیج فارس جلسه نقد و بررسی مجموعه  « کلمات آسمانی اند» در تالار اجتماعات فردوسی دانشگاه برگزار شد.

مجموعه« کلمات آسمانی‌اند» با حضور شاعران، منتقدان و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در سالن فردوسی دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر مورد نقد و تحلیل قرار گرفت. #غلامرضا_ابراهیمی نخست با اشاره به نام مجموعه « کلمات آسمانی‌اند» بیان کرد : شعر به تعبیر رومیان الهام خدایان است؛ شکل آفرینش هر هنری، میزبان وابستگی آن را به الهام و ملکه شهودی وجود انسان رخنمون می‌سازد. مدرس کارگاه شعر آهنگ دیگر افزود: شاعران به یاری هنر انسانی شعر نمی‌گویند، بلکه نیرویی غیبی و ماورایی آنان را به این کار برمی‌انگیزد؛ که نشات‌گرفته از کلام فلاسفه یونان « گزارشگران سخن خداوند» هستند. ابراهیمی عنوان کرد: شاعر «ده‌ زبان» دارد که می‌تواند صدای او را شکست‌ناپذیر جلوه دهد؛ اما اگر « صداهای‌ قدسی» در درونش تجلی یابد، می‌تواند خالق «کلمات آسمانی» باشد. شاعر و منتقد هم استانی در معرفی نویسنده کتاب افزود: «مسعود عرب‌زاده‌» پژوهشگری است که به کارش چون نان شب می‌نگرد و « قوت لایموت‌ او نوشتن است»؛ نوشتن در حوزه تاریخ، ادبیات، فرهنگ و هنر از دغدغه‌های اوست. ایشان با تأکید بر اهمیت این کتاب خاطرنشان کرد: مجموعه «کلمات آسمانی اند» نخستین اثر پژوهشی معتبر از شاعران استان بوشهر در حوزه مضامین قرآنی است،که می‌تواند در در نوع خود راهگشا و «مرجعی‌ ارزشمند» برای دانشجویان ، طلاب و پژوهشگران عرصه دینی و اجتماعی باشد. #حسین_زنده‌بودی "کلمات آسمانی‌اند" را یک اثر ارزشمند معنوی شمرد و بیان کرد: این مجموعه در نوع خود یک اثر کم‌نظیر در حوزه تلمیحات و مضامین قرآنی است که ارزشمند و قابل تحسین است. ایشان نقد اثر را راهی برای کمال و زیبایی دانسته و عنوان کرد: نقد لازمه هر پدیده هنری است؛ تنها ذات احدیت است که اوج کمال و زیبایی است. زنده ‌بودی بعد از برشمردن محاسن کتاب در حوزه ارجاعات دقیق به آیات، افزود: شایسته است جهت پیشبرد و تعالی اثر نویسنده از سهم احادیث و روایات نیز در کنار آیات قرآنی در تلمیحات بهره می‌بردند. ایشان اضافه کرد: الهام در هنر و ادبیات، بارقه ای است در اندیشه صاحب قلم، که جز با شهود و مکاشفه به دست نمی‌آید. #سبحان_زنگی به عنوان دبیر نشست اظهار داشت : قرآن گنجینه ای غنی از ادبیات و زیبایی است که همواره الگوی تمام عیار شاعران و عارفان بوده است. ایشان افزود: از دیرباز تا کنون اقتباس از مضامین و تلمیحات قرآنی، زینت بخش کلام شاعران مطرح و برجسته ادبیات فارسی بوده است. زنگی اضافه کرد: شاعران فارسی زبان نظیر سنایی ، سعدی، حافظ و مولانا همواره شعرشان تجلی ‌بخش کلام وحی بوده است؛ آسمان ادبیات عرب نیز سرشار از ستارگان پرفروغی است که شعرشان مملو از انوار الهی است. #مسعود_عرب‌زاده نیز با اشاره به انگیزه گردآوری این مجموعه گفت: در راستای انتخاب نام بوشهر به عنوان پایتخت قرآنی، بنده در راستای تکلیف دینی و جمع آوری اشعار با مضامین قرآنی، با مشورت دوستان و اساتید نخست فراخوان مربوطه را منتشر کردم، سپس با هم‌اندیشی استاد غلامرضا ابراهیمی و معصومه شیخیانی اشعار را مورد نقد و بررسی قرار دادیم و با حمایت های مادی و معنوی موسسه فرهنگی و هنری افق اندیشه بوشهر زیر نظر عبدالعزیز فاتحی مجرد این کتاب به زیور طبع آراسته شد. نویسنده کتاب افزود: این اثر پژوهشی در فروردین ۱۴۰۲ با حضور ارزشمند آیت الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر ، عبدالکریم جمهیری نماینده مرد شهرستان بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی، و حجت الاسلام دهقان دبیر جبهه فرهنگی و دیگر مسئولین در استانداری رونمایی شد . مدیر انتشارات قلمداران جنوب خاطرنشان کرد : در شعر شاعران متقدم و معاصر استان بوشهر، همواره مضامین متعالی با الهام از کلام وحی متجلی شده که اثر آنان را رنگ آسمانی بخشیده است. وی در پایان از آقایان غلامرضا ابراهیمی و حسین زنده بودی ( سخنرانان جلسه) ، سبحان زنگی ( دبیر نشست) ، دانیال زارع (دبیر کانون ادبی دانشگاه خلیج فارس) و تمامی شاعران و دانشجویان حاضر در این محفل ادبی تشکر و قدردانی کرد. در پایان این محفل #شاعران_هم_استانی « دانیال زارع، غلامرضا ابراهیمی، زهرا تعجب، حسن عباسی ، فاطمه میرزایی ، مریم شیخیونی و مسعود عرب زاده »به شعرخوانی پرداختند .